Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De Bomenstichting kapt ermee

  •  
16-06-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
bos_07.jpg
Door het wegvallen van subsidies is het niet langer mogelijk gebleken een solide fundament  te behouden onder de ideële grondslag van de Bomenstichting. Dat maakt het bestuur van de organisatie bekend.
Bij ongewijzigd beleid stevent de Bomenstichting onherroepelijk op een faillissement af. De financieel-zakelijke analyse van de mogelijkheden in de nabije toekomst voor het aanboren van nieuwe geldbronnen leert dat het onhaalbaar is om de werkorganisatie van de Bomenstichting in stand te houden. In de komende maanden worden alle lopende werkzaamheden afgerond en afgebouwd.
Zwaar weer
In het afgelopen halfjaar werd het duidelijk dat de Bomenstichting in zwaar weer terecht is gekomen. Al langer kampt de Bomenstichting met teruglopende inkomsten: het aantal donateurs loopt gestaag terug en de (project)subsidies van de Rijksoverheid zijn vorig jaar beëindigd. Het bestuur van de Bomenstichting heeft daarop een interim directeur aangesteld en hem de opdracht meegegeven de mogelijkheden te onderzoeken voor een koerswijziging binnen een strak financieel kader. De  analyse maakt duidelijk dat een koerswijziging niet realistisch is.
Ondersteuning
Voor de zeven medewerkers wordt een ontslagvergunning aangevraagd. Het besluit heeft tevens gevolgen voor de ca. 200 actieve vrijwilligers (contactpersonen) in het land. Zij zullen hun werk ten behoeve van het behoud van monumentale bomen in hun eigen woonomgeving vanaf volgend jaar zonder professionele ondersteuning vanuit de Bomenstichting moeten gaan uitvoeren.
De Bomenstichting heeft 41 jaar lang gepleit voor een duurzame groene leefomgeving, waarin bomen kansen krijgen om tot volle wasdom te komen. Bomen staan voor duurzaamheid, bomen verhogen het welzijn van mensen.
Er wordt momenteel onderzocht of en zo ja welke onderdelen van het werk van de Bomenstichting in de toekomst kunnen worden geborgd.  
Bron: Bomenstichting

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.