Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De Beagle vaart opnieuw uit

  •  
11-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
beagle_site.jpg
De Beagle vaart eind deze maand opnieuw uit, met aan boord Sarah Darwin, de achterachterkleindochter van Charles Darwin die op een schip met dezelfde naam de reis maakte die leidde tot zijn evolutietheorie. De nieuwe Beagle vaart tien maanden lang over de wereldzeeën, op zoek naar de vraag of de mensheid de aarde aan het vernietigen is.
De zeereis is een initiatief van de VPRO, de Belgische omroep Canvas en Teleac. De zeilclipper Stad Amsterdam is ingericht als televisiestudio annex laboratorium en vaart naar bedreigde gebieden, door windstiltes en orkanen en naar ongerepte natuur. Behalve biologe Sarah Darwin zijn de Belgische journalist en bioloog Dirk Draulans en de Nederlandse journalist Lex Runderkamp aan boord.
De clipper vertrekt op 28 augustus vanuit de haven van Oostende in België. Op allerlei plaatsen in de wereld stappen tijdelijke gasten aan boord, onder wie nog andere nazaten van Darwin, filosofen, kunstenaars en wetenschappers. Vanaf 13 september zijn de belevenissen van het schip en de bemanning op televisie te zien. De reis is op internet te volgen via www.beagle.vpro.nl
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.