Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De aarde heeft koorts

  •  
05-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
In de week dat de klimaattop in Poznan van start gaat, verschijnt er weer een boek over klimaatverandering: De aarde heeft koorts . Over wat er aan de hand is, maar vooral over hoe we met die klimaatverandering om kunnen gaan. Een gesprek met de auteur en duurzaamheidadviseur Jan Paul van Soest .
In De aarde heeft koorts; bewust leven met klimaatverandering, zetten de auteurs Jan Paul van Soest, Erik van Praag en Judy McAllister uiteen wat er volgens hen aan de hand is en wat dit voor ons betekent, individueel en collectief. Hoe kunnen we met deze situatie omgaan? Voor deze vraag gingen zij te rade bij opinieleiders als Herman Wijffels, Irene van Lippe-Biesterfeld, Femke Halsema, Peter Senge, Jeroen van der Veer en Paul Ray, die speciaal voor dit boek werden geïnterviewd.
Volgens de auteurs lijkt de situatie waarin de mensheid zich bevindt wel op die van de koorddanser. Door de grote mondiale problemen, de armoede, de energiecrisis en bovenal de klimaatverandering, is onze situatie hachelijk geworden. Zowel collectief als individueel bevinden we ons op het slappe koord. De belangrijkste boodschap is dat er een bewustzijnsverandering nodig is en dat we radicaal anders moeten gaan denken over onszelf en de wereld om ons heen.
Jan Paul van Soest was lange tijd directeur van milieuadviesbureau CE Delft , dat dit jaar net als Vroege Vogels 30 jaar bestaat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.