Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dassenburcht vol gier

  •  
31-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
126 keer bekeken
  •  
Foto_2_Spelende_dassen_JD20100612-278.jpg

© Jonge dassen zijn erg speels. Fotograaf: Jan Duker

Een dassenburcht in Limburg is volgestort met gier. Dat is woensdagavond gebeurd in Nuth, volgens de Partij voor de Dieren waarschijnlijk vanaf een akker. Mogelijk kunnen er nu geen dassen meer wonen.

Grimmige sfeer

Eerder deze maand gaf Das&Boom al aan dat de sfeer jegens de beschermde das almaar grimmiger wordt. In groten getale zijn dassenburchten vernield, geëgaliseerd, uitgegraven of anderzijds ernstig verstoord en worden dassen zelfs geschoten. Dat constateert de Stichting Das&Boom naar aanleiding van een uitgebreide steekproef van dassenburchten in Limburg.

Camerabewaking

Anderhalve week geleden trok de Stichting Das en Boom aan de bel omdat ze zich grote zorgen maakt over de dassen in Limburg. Ze heeft al aangekondigd bedreigde dassenburchten te gaan bewaken met camera's.
Volgens Limburg is er melding gemaakt bij de zogeheten Groene Brigade van de provincie Limburg, die het buitengebied moet controleren.
Bron: ANP

Meer over:

gier, dassen, das, mest
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

Phillip Geraghty
Phillip Geraghty1 apr. 2017 - 8:16

This is terrible however Badger's infect cattle with TB.

2 Reacties
Ton Sassen
Ton Sassen1 apr. 2017 - 10:27

That's not true. Where did you get that wisdom?

MarianClaasen
MarianClaasen1 apr. 2017 - 11:56

Complete nonsense. Please read this if you want to know what really is going on: https://www.theguardian.com/environment/2016/jul/13/badger-cull-expansion-flies-in-face-of-scientific-evidence

krooni
krooni1 apr. 2017 - 1:51

was het een veeboer? dassen eten toch geen koeien. Of een landbouwer die zijn inkomen wil beschermen?breng die dassen dan ergens waar geen landbouw is! kan de boer elders zijn gier niet kwijt. is toch niet goed voor het milieu? mestoverschot???

1 Reactie
MarianClaasen
MarianClaasen1 apr. 2017 - 11:53

Je weet echt helemaal niks hè? In Groot-Brittannië worden al jaren dassen gedood  (het zijn er inmiddels duizenden!) omdat ze ervan worden verdacht dat ze de ziekte bovine tuberculosis (bTB).verspreiden onder het melkvee. Er is hier trouwens geen wetenschappelijk bewijs voor. Kennelijk zijn ook Nederlandse veehouders besmet met de dassenangst. Die dassen hebben hun eigen leefgebied, die breng je niet zomaar even ergens anders onder. Gier in de natuur laten stromen is sowieso al een misdaad, we komen om in de mest vandaar dat er op dit moment 160.000 (!!!) veelal drachtige koeien vroegtijdig geslacht worden. Er zijn zeker boeren die het wel goed doen maar de intensieve veehouderij is een heel groot probleem voor de aarde.

MarianClaasen
MarianClaasen31 mrt. 2017 - 19:20

Zitten zoveel rotte appels in de agrarische sector. Meer dan schandalig hoe heel veel boeren met dieren en de natuur omgaan.

2 Reacties
krooni
krooni1 apr. 2017 - 1:53

Niet alle boeren gaan slecht met hun dieren om!

MarianClaasen
MarianClaasen1 apr. 2017 - 11:43

Wie zegt dat dan? Ik in elk geval niet. Maar VEEL boeren gaan wel slecht met de natuur om. Het verdwijnen van de weidevogels en de intensieve jacht op heel veel in het wild levende dieren zijn het gevolg van de intensieve veehouderij.

Willemteo Slob
Willemteo Slob31 mrt. 2017 - 18:59

Deze agrarisch ondernemer een grote boete geven  of gevangenisstraf  !!!!..

Aike Duursma
Aike Duursma31 mrt. 2017 - 18:20

Alle ruimte voor de.en als de dieren daarbij uitsterven.hebben zo geen probleem mee

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.