Vroege Vogels

'Das onderzocht op vogelgriepvirus'

  •  
31-03-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_159080.jpg
Het Centraal Instituut voor Dierziekte Controle (CIDC) heeft enkele weken geleden een das onderzocht op aanwezigheid van het vogelgriepvirus H5N1. Het dier bleek niet besmet, meldde een woordvoerster van het ministerie van Landbouw donderdag.
Het CIDC in Lelystad onderzoekt voor de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en Algemene Inspectiedienst (AID) verdachte dode dieren op het vogelgriepvirus. Dagelijks gaat dat volgens het ministerie om ongeveer 110 vogels, die in heel Nederland gevonden zijn.
Naast vogels zijn tot nu toe een das en een rat, die in een dode vogel gevonden werd, getest op sporen van het virus. Tot nu toe zijn de duizenden onderzochte dieren niet besmet gebleken.
De das en rat zijn de enige zoogdieren die zijn getest op H5N1. Berichten dat ook Nederlandse katten onderzocht zijn, kloppen volgens het ministerie niet. Zolang het agressieve virus niet in Nederland opduikt, is daar ook geen reden toe en zal het CIDC alleen ,,vogelgriepgevoelige dieren'' onderzoeken, aldus de woordvoerster.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.