Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Das&Boom: Lek geheime natuurdocumenten

  •  
03-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Natuurbeschermingsorganisatie Das&Boom roept ambtenaren op geheime documenten op het gebied van natuurbeleid anoniem te lekken. Zij zouden vertrouwelijke plannen, rapporten en brieven moeten doorplaatsen op de site Blekerleaks.nl, die dinsdag online is gezet.
Een woordvoerder van Das&Boom heeft dat dinsdag bekendgemaakt. De naam van de site verwijst naar klokkenluiderssite Wikileaks, die de afgelopen maanden talloze geheime documenten over diverse grote overheden in de openbaarheid bracht.
Openheid
,,Wij willen zo veel mogelijk openheid in de discussie over bezuinigingen op natuur en het ministerie van Landbouw wil die niet geven'', stelt de zegsman. Das&Boom vecht het naar haar zeggen ,,desastreuze natuurbeleid'' van het kabinet-Rutte juridisch aan. ,,Wij willen een transparant proces en zullen de dossiers die ons kunnen helpen tegen de staat, gebruiken als procesmateriaal.'' De natuurbeschermingsorganisatie wil via het Europese Hof de Nederlandse bezuinigingen op het natuurbeleid aanvechten omdat deze in strijd zouden zijn met internationale verdragen.
Das&Boom stelt tot het lanceren van Blekerleaks te hebben besloten omdat ,,zowel Bleker als Schultz weigert op schriftelijke verzoeken om toelichting en opheldering te reageren.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.