Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Darwin, Wallace en de anderen

  •  
23-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
De Artis Bibliotheek in Amsterdam herbergt veel zeldzame natuurhistorische werken. Het is het toneel voor het boek "Darwin, Wallace en de anderen" van Alexander Reeuwijk, die samen met wetenschappers als Redmond O'Hanlon, Midas Dekkers en Tijs Goldschmidt aan de hand van boeken, manuscripten en anekdotes een reis door de geschiedenis van de evolutiebiologie maakt.
In de Amsterdamse Artis Bibliotheek, omringd door zeldzame natuurhistorische werken (zoals de eerste druk van Charles Darwins On the Origin of Species), reist Alexander Reeuwijk samen met Redmond O’Hanlon door de geschiedenis van de evolutie. Het verslag hiervan wordt gelardeerd met de smeuïge verhalen van O’Hanlon, praktijkvoorbeelden van de evolutie uit de aangrenzende dierentuin Artis en gesprekken met Remco Daalder, Midas Dekkers, Kester Freriks, Tijs Goldschmidt, Michael Richardson en Erik Zevenhuizen. Robbert Dijkgraaf schreef het voorwoord
Alexander Reeuwijk (1975) is reisschrijver en publiceert in dagbladen (onder andere van Wegener media) en magazines (Azië Magazine, Ontdek Afrika, Ontdek Arabia). Daarnaast publiceert hij met grote regelmaat over oude reisverhalen en natuurhistorische werken uit de collectie van de Amsterdamse Artis Bibliotheek.
Verschijningsdatum: 29 september 2011
Titel: Darwin, Wallace en de anderen
Auteur: Alexander Reeuwijk
Uitgeverij: Atlas, Amsterdam
ISBN: 9789045018782
Prijs: € 19,95
Beantwoord onderstaande vraag en maak kans op een van de vijf exemplaren van het boek, die Vroege Vogels mag verloten onder de juiste inzenders.
Hoe oud schatte Darwin de aarde?
Het antwoord: 300 miljoen jaar
Deze prijsvraag is gesloten. De prijswinnaars krijgen z.s.m. het boek opgestuurd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.