Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Darwin in zakformaat

19 apr 2018
  •  
leestijd 1 minuten
charles-robert-darwin-62912_1280

© Charles Robert Darwin - Bron Pixabay

Charles Darwin schreef in 1859 zijn wereldberoemde boek 'Over het ontstaan van soorten '  dat veel stof deed opwaaien vanwege de geheel nieuwe evolutietheorie. Het boek is een standaardwerk maar met z’n ruim vijfhonderd pagina’s niet voor eenieder weggelegd.

De kleine Darwin

Volkskrant journalist en schrijfster Wilma de Rek maakte van deze pil een toegankelijke samenvatting: 'De kleine Darwin, zijn baanbrekende evolutietheorie samengevat.' Meer informatie over het boek vind je  hier.  

Evolutietheorie

In minder dan tachtig pagina’s wordt het belang van de evolutietheorie van de Britse wetenschapper neergezet. Want ook in de huidige tijd moet het belang van Darwins evolutietheorie niet worden overschat. Ze vormt de basis van alle biologische kennis, dat alles wat op aarde leeft gevormd is door de tijd en met elkaar is verbonden door een gemeenschappelijke afstamming.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar