Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dansen voor de apen

  •  
07-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Chimp_donkey_01.jpg
Een DIER Een VRIEND (EDEV) organiseert 8 februari in Rijswijk, een dansact om aandacht te vragen voor apenexperimenten. De dansact zal worden uitgevoerd voor het Biomedical Primate Research Centre (BPRC). Dit is het grootste apenlaboratorium van Europa.
Reuzenaap
In dit laboratorium worden nog steeds honderden apen misbruikt voor gruwelijke experimenten. Tijdens die experimenten sterven de apen een langzame en pijnlijke dood. EDEV zal tijdens haar act een kwartier lang dansen met een reuzenaap.
Zonder verdoving
EDEV vraagt op deze positieve manier aandacht voor de schandalige praktijken die achter de gesloten deuren van het BPRC plaatsvinden. De apen worden in speciale fixeerstoelen vastgebonden waarna zij meestal zonder verdoving de meest afgrijselijke experimenten moeten doorstaan.
Bron: edev.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.