Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dansen op Dag van duurzaamheid

  •  
09-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dag-van-de-duurzaamheid.jpg
Treinreizigers kunnen vrijdag op station Utrecht Centraal energie opwekken door te dansen. Een speciale energievloer zet de bewegingen om in elektriciteit. De speciale dansvloer is in de hal van het station te vinden vanwege de Dag van de duurzaamheid vrijdag.
Diverse activiteiten
De Dag van de duurzaamheid, bedacht door klimaatorganisatie Urgenda, wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden. Op diverse plekken in Nederland zijn activiteiten georganiseerd in het kader van duurzaamheid. Daarmee wil Urgenda laten zien dat duurzaamheid een verschil maakt en anderen aanmoedigen zich er ook mee bezig te houden.
Op scholen en kinderboerderijen wordt voorgelezen uit het boek Kapsones van prinses Laurentien en Jan Terlouw, dat speciaal werd geschreven voor de Dag van de duurzaamheid. In Wormerveer is een huis te bezichtigen dat op een schone manier energie opwekt. Ook worden er rondleidingen, workshops en lezingen georganiseerd.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.