Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Dansen op Dag van duurzaamheid

9 okt 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dag-van-de-duurzaamheid.jpg
Treinreizigers kunnen vrijdag op station Utrecht Centraal energie opwekken door te dansen. Een speciale energievloer zet de bewegingen om in elektriciteit. De speciale dansvloer is in de hal van het station te vinden vanwege de Dag van de duurzaamheid vrijdag.
Diverse activiteiten
De Dag van de duurzaamheid, bedacht door klimaatorganisatie Urgenda, wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden. Op diverse plekken in Nederland zijn activiteiten georganiseerd in het kader van duurzaamheid. Daarmee wil Urgenda laten zien dat duurzaamheid een verschil maakt en anderen aanmoedigen zich er ook mee bezig te houden.
Op scholen en kinderboerderijen wordt voorgelezen uit het boek Kapsones van prinses Laurentien en Jan Terlouw, dat speciaal werd geschreven voor de Dag van de duurzaamheid. In Wormerveer is een huis te bezichtigen dat op een schone manier energie opwekt. Ook worden er rondleidingen, workshops en lezingen georganiseerd.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar