Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.35 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Damherten Zeeland toch niet afgeschoten

28 jul 2016
  •  
leestijd 1 minuut
damhert_30.jpg
In twee natuurgebieden in Zeeland mogen toch geen damherten worden afgeschoten. Op de herten mag normaal gesproken niet worden gejaagd, want het is een beschermde diersoort, maar het provinciebestuur verleende een ontheffing. Onterecht, bepaalde de rechtbank Zeeland-West-Brabant donderdag.
De zaak was aangespannen door stichting De Faunabescherming. Die maakte eerder tevergeefs bezwaar tegen het afschieten.
Vorig jaar bepaalde Gedeputeerde Staten (GS) dat het welzijn van de herten in gevaar was door de omvang van de populaties in Kop van Schouwen en Manteling van Walcheren. De bedoeling van de ontheffing was de aantallen damherten terug te brengen naar respectievelijk 325 en tachtig dieren. Maar Zeeland heeft volgens de rechtbank niet duidelijk aangegeven dat het welzijn van de dieren in gevaar is en ook is het de provincie niet gelukt de streefaantallen voor de populatie damherten aannemelijk te maken.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

Sfeerbeeld BNNVARA programma's