Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Daling kiloknallers bij supermarkten gestopt'

  •  
01-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
supermarkt_vlees_pixabay

© Pixabay

Het aantal aanbiedingen van vleesproducten zonder dierenwelzijnskeurmerk in supermarkten is vorig jaar niet afgenomen. Dat stelt Wakker Dier op basis van de eigen zogenoemde 'Kiloknaller Monitor' onder de twaalf grootste supermarktketens van Nederland. De stichting zegt dat een goede ontwikkeling van de afgelopen jaren is gestagneerd.

Vraag naar 'leedvlees'

Wakker Dier houdt ieder jaar de aanbiedingen van vlees bij supermarktketens bij. De laatste zes jaar nam het aandeel aanbiedingen zonder keurmerk, zoals Beter Leven of EKO, geleidelijk af. Tot 2020, zegt Wakker Dier. "Kiloknallen drijft de vraag naar dit leedvlees verder op. Het is tijd dat supermarkten hun klanten juist verleiden tot diervriendelijkere keuzes."

Kiloknaller

Jumbo en Lidl verkochten volgens de monitor van Wakker Dier het afgelopen jaar de meeste vleesaanbiedingen zonder keurmerk. Daarom zijn Jumbo (64 procent zonder keurmerk) en Lidl (62,5 procent zonder keurmerk) in de ogen van de stichting "kampioen kiloknallen. Dat is geen titel om trots op te zijn, zegt de dierenwelzijnsorganisatie.

Plus overlegde de beste cijfers, bij 37 procent van de vleesstunts ontbrak een dierenwelzijnskeurmerk. "Plus geeft het goede voorbeeld en laat zien dat extreem kiloknallen echt niet nodig is."

Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.