Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Daimler investeert in fabrikant elektrische auto's

  •  
20-05-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stroomkabel.jpg
De Duitse autoproducent Daimler heeft zijn investeringen in elektrische auto's vergroot met een belang in de Amerikaanse autofabrikant Tesla Motors. Het concern verwerft 10 procent van de aandelen van deze ontwikkelaar van elektrische auto's die bijna 500 kilometer kunnen rijden op een batterijlading.
Met de investering is ongeveer 50 miljoen dollar (37 miljoen euro) gemoeid, zo werd dinsdag bekend. Beide bedrijven gaan samenwerken op het gebied van elektrische motoren en batterijen.
Daimler heeft al een belang in de Duitse onderneming Li-tec om de productie van batterijen voor elektrische auto's op gang te brengen. Vorig jaar september liet de eigenaar van het merk Mercedes weten te willen investeren in een netwerk van netwerkstations voor elektrische auto's in de omgeving van Berlijn. Het concern doet dit samen met energiebedrijf RWE, dat in Nederland eigenaar wordt van Essent.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.