Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dag van de buitenplaatsen in 's Graveland

  •  
15-05-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schaep_en_Burgh_gebouw_2008_01.jpg
Op zondag 17 mei organiseert Natuurmonumenten de Dag van de Buitenplaatsen op Schaep&Burgh en Boekesteyn te ’s Graveland. Tussen 11.00 en 17.00 uur is er van alles te beleven. De bezoekers kunnen o.a. kennismaken de sfeer waarin de bewoners rond 1850 genoten van hun buitenplaats.
Langs het slingerpad op Boekesteyn komt de familie van Loon van Winter tot leven, die rond 1850 op Schaep&Burgh woonde. De chique dames en heren maken wandelingen in lange japonnen en jacquets zoals ze dat vroeger pleegden te doen. Door de statige bomenlaan verderop rijdt een rijtuig, waarin bezoekers plaats kunnen nemen.
Het oude slingerpad is voor deze gelegenheid versierd met slingers die gemaakt zijn in de Kindervilla.
Verder is er een drijvende theateract “De Woeste Baren”op de vijver van de net gerestaureerde lindenkom achter Schaep&Burgh. In de grote hoofdtent en zijn lezingen over de historie en de herstelplannen, en speelt een klarinettrio van muziekvereniging Bmol.
Stands van Land en Boschzigt en Sperwershof bieden een keur aan biologische producenten, zoals. Verder kan men alleen op deze dag ook het landhuis Schaep& Burgh van binnen bekijken.
Speciaal voor deze dag komt een schapendrijver naar ‘s Graveland, die met zijn honden laat zien hoe je schapen kunt hoeden. Hiervoor is echt vakmanschap nodig. De schapendrijver, …. , is als tweede geëindigd bij het wereldkampioenschap schapendrijven.
Ook voor kinderen is er veel te beleven. Ze mogen met de natuurdetective op pad en kunnen hun foto laten maken in de kunstboom. Neem vooral je eigen camera mee! Beide activiteiten kosten € 1,-
Natuurmonumenten organiseert deze dag om bezoekers te informeren over de voortgang van het omvangrijke herstelprogramma voor de ’s Gravelandse Buitenplaatsen. Via een speciale stand en een wandelroute wordt men hierover geïnformeerd. 
Dringend advies: kom zoveel mogelijk met de fiets of te voet in verband met wegwerkzaamheden aan het Noordereinde. Komt u toch met de auto, dan kunt u alleen van het noorden het Noordereinde oprijden.
Bron: Natuurmonumenten

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.