Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Crowdfunding voor knotelzen

  •  
26-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
DSC_0880.jpg

© foto: Jordi van Oort

Een Achterhoeks gehucht met de naam Meuhoek, gelegen tussen Zelhem en Varsseveld, nabij Halle, heeft een uitzonderlijk landschapsrelict: de laatste overblijfselen van wat vroeger een knotbomenrijk van met name knotelzen was. Die knotelzen zijn eeuwenlang onderhouden door de lokale, kleine boeren. Met het verdwijnen van de kleine boeren staat ook het bijzondere knotelzenlandschap onder druk. De boeren van deze tijd moeten mee in de schaalvergroting en hebben extra hectares nodig. Dat kan onmogelijk in perceeltjes met een uit de middeleeuwen stammende verkaveling. In de moderne landbouw passen geen pinksterbloemen, oranjetipjes en steenuiltjes meer. 
De Vereniging Nederlands Cultuurlandschap start daarom een crowdfundingsactie om dit knotelzenlandschap te behouden. Met het verzamelde geld worden de knotelzensingels in Meuhoek niet alleen behouden, maar ook opgeknapt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.