Vroege Vogels

Cramer wil optrekken met bedrijfsleven

  •  
16-02-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_293243.jpg
Om de vergaande milieuambities uit het regeerakkoord waar te maken is volgens de nieuwe VROM-minister Jacqueline Cramer de medewerking van het gehele kabinet, maar ook die van het bedrijfsleven, milieu- en ontwikkelingsorganisaties nodig.
,,We moeten met z'n allen onze schouders eronder zetten. In mijn eentje krijg ik het niet voor elkaar'', zei Cramer donderdag na haar gesprek met formateur Jan Peter Balkenende.
Volgens de PvdA'ster is er alom zorg en daarom een enorm draagvlak om het klimaatprobleem en luchtvervuiling aan te pakken. Half december riepen ruim zeventig zakenlieden, van onder meer Shell Nederland, KLM en Schiphol, het nieuwe kabinet op werk te maken van milieubeleid. ,,Dat deden ze niet alleen om goede sier te maken'', stelde Cramer.
De voormalige activiste heeft nog meegelopen in demonstraties en is nu nog even hoogleraar duurzaam ondernemen en zelfstandig adviseur. Ze zou graag zien dat er ,,veel meer'' schonere en zuinigere auto's op de weg komen. De autobranche vreest voor meer lasten voor de autorijder via hogere dieselaccijnzen onder het mom van milieu. ,,De eerstverantwoordelijke is mijn collega van Verkeer en Waterstaat. Ik zal nauw met hem samenwerken opdat de normen gehaald worden'', liet Cramer weten.
Cramer (55) zit ,,ruim 35 jaar in het vak'', zoals zij het zelf stelde. Zij zal zich daarom vooral met milieu, naast het ruimtelijke beleid bezighouden. Volkshuisvesting valt onder minister voor Integratie en Wijkverbetering Ella Vogelaar, eveneens PvdA'ster, die voor haar bij Balkenende was.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.