Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Cramer vindt tweede kerncentrale overbodig

  •  
24-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cramer_30.jpg
Milieuminister Jacqueline Cramer vindt een tweede kerncentrale overbodig. Dit zei ze dinsdag naar aanleiding van een zogenoemde ''ontwerpstartnotitie''.  Deze notitie is de eerste stap in de aanvraag voor een bouwvergunning voor een nieuwe kerncentrale, afkomstig van het Zeeuwse energiebedrijf Delta. Ingewijden verwachten dat Delta de nog vertrouwelijke notitie, waarover NRC-Handelsblad bericht, donderdag indient bij het ministerie van VROM. Die dag houdt Delta in Middelburg haar aandeelhoudersvergadering.
Duurzame energie
Delta heeft al langer plannen voor een tweede kerncentrale bij Borssele. Die is wat Cramer betreft ''gewoon niet nodig'', omdat Nederland inzet op duurzame energie, zoals wind, zon en getijdenenergie. ''Nederland, voorheen een importeur van energie, zal over twee tot drie jaar energie exporteren. Ofwel: met een extra kerncentrale creëren we overcapaciteit,'' aldus Cramer.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.