Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Cramer sluit weg door Amelisweerd niet uit

  •  
28-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cramer_30.jpg
PvdA-minister Jacqueline Cramer (Milieu en Ruimte) bestrijdt dat zij de aanleg van een snelweg door Amelisweerd heeft afgeschoten.
Cramer werd dinsdag in het vragenuurtje in de Tweede Kamer op verzoek van de SP aan de tand gevoeld over de omstreden nieuwe snelweg door dit natuurgebied bij Utrecht.
Op werkbezoek in Utrecht zei zij maandag dat zij zich gezien het effect op het milieu en de leefomgeving niet kan voorstellen dat de keuze op deze variant valt.
SP-Kamerlid Emile Roemer wilde weten waarom dan nog geld wordt verspild aan onderzoek naar deze variant. Cramer zei dat de besluitvorming zorgvuldig moet worden voorbereid. ,,Die vereist dat we een breed palet van varianten bekijken en die naast elkaar zetten.
Ze zei opnieuw dat zij niet verwacht dat de snelweg als 'voorkeursvariant' uit de bus komt. De waarde van het gebied wordt erdoor aangetast en omwonenden hechten groot belang aan Amelisweerd als groen gebied. Volgens Cramer is verkeersminister Camiel Eurlings ,,het met die inschatting eens''.
Vrijwel alle fracties bestookten de minister daarop. ,,Ik kan hier geen chocola van maken'', stelde Femke Halsema van GroenLinks. D66 wilde weten van Cramer of zij de aanleg van de snelweg uitsluit. Dat weigerde de minister.
Volgens CDA'er Ger Koopmans heeft Cramer een variant, die zijzelf heeft bedacht, wel degelijk afgeschoten. PvdA-partijgenote Lia Roefs wilde weten of de minister ook het alternatief van een weg door de woonwijk Leidsche Rijn wilde afschieten. Cramer weigerde echter vooruit te lopen op de definitieve keuze, die in juni valt.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.