Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Cramer pas subsidieregels milieuclubs aan

  •  
27-05-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cramer_30.jpg
Milieuorganisaties die naar de rechter stappen om hun gelijk te halen, hoeven niet te rekenen op overheidssubsidie voor de gemaakte kosten. Dat schrijft minister Jacqueline Cramer (Vrom) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.
Cramer informeert de Kamer over aanpassingen van de subsidiëring van milieuclubs. Ze erkent dat het de groepering vrij staat zich te verzetten tegen democratisch genomen besluiten. ,,Het is echter de vraag of deze procedures met overheidsgeld bekostigd zouden moeten worden. Ik acht dit een kwetsbare schakel in de volwassen relatie tussen overheid en milieubeweging.''
De milieuorganisaties moeten het verder stellen zonder de vaak langer lopende programmasubsidies die de clubs vooral helpen te blijven bestaan en niet aanzetten tot vernieuwingen. De bewindsvrouw wil in plaats daarvan geld uittrekken voor oplossingsgerichte projecten als bijvoorbeeld de Klimaatstraatfeesten die een bijdrage leveren aan een beter milieu.
Rond de subsidieverstrekking aan milieugroeperingen ontstond een jaar geleden rumoer, omdat het geld niet goed terecht zou komen. Die kritiek noemt Cramer ,,veelzijdig van aard, veelal ongefundeerd en vaak ronduit misplaatst''.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.