Vroege Vogels

Cramer: EU-akkoord fijn stof zet de toon

  •  
29-11-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file_26.jpg
Nederland streeft naar nog schonere lucht in 2020. Met de nieuwe Europese normen voor extra fijn stof is daarvoor de toon gezet, zo liet minister Jacqueline Cramer (Milieu) donderdag weten. Nederland zal zich maximaal inspannen om daaraan te voldoen.
Het Europarlement en de EU-lidstaten werden het woensdag eens over strengere eisen voor het maximumgehalte aan stofdeeltjes die de lucht vervuilen. Cramer is daar blij om. De lucht wordt er schoner van en dat is winst voor de volksgezondheid en het milieu.
Voor Nederland gaat het om een gevoelig dossier. Bouwprojecten liggen stil omdat niet aan de EU-fijnstofnormen is te voldoen. Nederland koppelt (als enige) de vergunningen aan de luchtvervuiling.
Om overal en tijdig de normen te realiseren, is volgens Cramer wel voldoende EU-bronbeleid nodig. Daarbij wijst ze ook nog eens op de onzekerheid in de gegevens van vooral extra fijn stof.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.