Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Cramer bezorgd om invasie diersoorten

  •  
26-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Japanse_oesters.jpg
Minister Jacqueline Cramer (Milieu) en haar collega's van andere EU-landen slaan alarm over de toenemende bedreiging door niet-inheemse diersoorten. Soorten zoals de Japanse oester zijn in de Waddenzee tot een plaag uitgegroeid omdat het mosselzaad en kokkels opeet.
De 'invasieve soorten' verdringen veel inheemse soorten. Het al zorgelijke verlies aan dier- en plantensoorten gaat zo nog harder, stelden de ministers donderdag bij EU-beraad. De Europese Commissie schat dat de binnendringende soorten al jaarlijks voor 12,7 miljard euro aan kosten veroorzaken. Door de groeiende handel stijgt zelfs nog het aantal ongewenste diertjes dat bijvoorbeeld via zeecontainers binnendringt.
De bewindslieden hebben de Europese Commissie donderdag opgeroepen snel een actieplan op te stellen tegen de immigranten in de dieren- en plantenwereld.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.