Vroege Vogels

Convenant vaarrecreatie Wadden ondertekend

  •  
04-12-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_114658.jpg
Op 3 december 2007 is in Den Helder het convenant Vaarrecreatie Wadden ondertekend. Eén van de ondertekenaars was Staatsbosbeheer. Directeur Chris Kalden overhandigde tevens zes nieuwe internetfilmjes over het Wadden-ecosysteem aan de voorzitter van het Regionaal College Waddengebied, de heer E. Nijpels.
Het convenant Vaarrecreatie Wadden, tussen het rijk, de drie waddenprovincies en de waddengemeenten, doet recht aan de kernkwaliteiten van het Waddengebied en biedt ruimte voor passende vaarrecreatie. Staatsbosbeheer is de trekker van twee projecten uit het uitvoeringsprogramma van het convenant: het instellen van een informatiesysteem (iGPS) en het uitrollen van het concept Wadwacht.
De kern van Wadwacht is gastheerschap op de ontmoetingspunten tussen kwetsbare natuur en recreanten. Hier zullen professionele gastheren en gastvrouwen bezoekers informeren over natuurwaarden en verstoringsgevoeligheid. Staatsbosbeheer staat voor natuur én mensen. Een robuuste natuur met bewuste recreanten geeft meer gebruiksruimte.
Onder de titel 'De Wadden, betere natuur van wereldformaat' hebben de samenwerkende natuurorganisataties in het Waddengebied zes korte internetfilms uitgebracht. De films laten zien hoe de belangrijkste elementen van een duurzaam en klimaatbestendig Wadden-ecosysteem er uit kunnen zien.
In een van de films wordt uitgelegd waar de gevoeligheid van menselijk medegebruik van kwetsbare natuur ligt. Maar de film laat vooral ook zien hoe de mens met de kennis van de kwetsbaarheden toch welkom is en kan genieten van de rust, ruimte en biodiversiteit van het wad.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.