Vroege Vogels

Consumentenbond onderzocht biologische groenten

  •  
26-01-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Gewone groenten zou volgens de consumentenbond net zo gezond zijn als biologisch geteelde groenten. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat in biologische groenten nauwelijks meer 'gezonde' stoffen als vitaminen, mineralen en antioxidanten zitten.
De resultaten worden vrijdag in de Consumentengids gepubliceerd, zo bevestigde donderdag een woordvoerster van de bond berichtgeving erover in de Volkskrant.
De bond onderzocht vijftien groenten, van broccoli tot witlof en van komkommers tot tomaten. De hoeveelheid 'gezonde' stoffen bleek bij biologische en gewone groenten nauwelijks te verschillen.
Biologica, de koepelorganisatie voor biologische land- en tuinbouw, stelt in een reactie op het onderzoek dat de voordelen van de biologische landbouw voor een gezond milieu onomstreden zijn. De biologische sector heeft duidelijke aanwijzingen dat er ook meer ,,gezonde stoffen'' in biologisch geteelde producten zitten. Zij heeft daaraan echter nooit een directe gezondheidsclaim verbonden. Belangrijk is wel dat in de biologische landbouw geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Daardoor zitten er praktisch geen resten van pesticiden in biologische producten.
Wereldwijd zijn er honderden onderzoeken gedaan naar het verschil in voedingswaarden tussen biologische en gangbare producten, aldus Biologica. Uit meer dan de helft daarvan blijkt dat biologisch geteelde groenten en fruit meer gezonde stoffen, zoals vitamane C bevatten, dan de gangbare.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.