Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuw TV-seizoen start april 2022npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Consument kiest vaker voor keurmerk-artikel

13 jun 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Supermarkt tomaat

© Bron: pixabay

De verkoop in supermarkten van voedsel met een keurmerk is vorig jaar fors gestegen. Nederlanders gaven aan onder meer vlees, vis, fruit en chocolade met een duurzaamheidsstempel 3,6 miljard euro uit, een stijging van meer dan 30 procent ten opzichte van 2016. Dat blijkt uit de Monitor Keurmerken Retail van onderzoeksbureau IRI.

Vervangen voor keurmerk

Dat betekent dat van elke zeven euro's die in de supermarkt aan voeding worden besteed, er één naar een product gaat met een keurmerk. De forse groei komt doordat supermarkten en A-merken reguliere producten vervangen door varianten met een onderscheidend keurmerk. Daarnaast kiest de shopper zelf ook steeds vaker bewust voor deze producten.

Duurzame vis

Relatief het vaakst kiezen consumenten voor producten met een keurmerk in de categorie vis. Twee van de drie euro's worden in deze categorie besteed aan een duurzame variant met het MSC- (wilde vis) of ASC-keurmerk (kweekvis). De snelste groei in keurmerkenomzet komt van de groepen vleeswaren en vers vlees, met respectievelijk 170 procent en 35 procent groei.
Bron: ANP

Meer over:

vlees, duurzaam, vis, keurmerk

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar