Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Congo-Brazzaville verbiedt plastic tasjes

  •  
03-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plastic_04.jpg
De Afrikaanse staat Congo-Brazzaville heeft de productie, invoer, verkoop en gebruik van plastic tasjes verboden om de milieuvervuiling tegen te gaan. Dat heeft de regeringswoordvoerder donderdag meegedeeld. Het kabinet heeft woensdag het decreet daarover getekend.
Vooral in stedelijke gebieden heeft Congo al enkele jaren te lijden onder milieuproblemen die worden veroorzaakt door weggegooide tasjes. Die blokkeren de waterafvoer, waardoor overstromingen en aardverschuivingen kunnen ontstaan, aldus de woordvoerder. Hij zei niet wanneer het verbod ingaat.
Zoals in veel ontwikkelingslanden is het waterbeheer in Congo een groot probleem. Rwanda heeft de plastic tasjes al vijf jaar geleden verboden. De twee Afrikaanse landen lopen voor op de Europese Unie, die in mei liet weten zich te beraden over een belasting op of verbod van de tasjes.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.