Vroege Vogels

Columnisten nemen afscheid van Midas Dekkers

  •  
06-02-2007
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_249499.jpg
VARA's Vroege Vogels stond zondag 11 februari 2007 geheel in het teken van het afscheid van columnist Midas Dekkers. Voor deze gelegenheid kwam het programma niet vanuit het vertrouwde Capitool in 's-Graveland, maar vanuit Midas' eigen woonkamer.
Om het afscheid, na een serie van 1250 radiocolumns, extra luister bij te zetten zijn een aantal gerenommeerde collega-columnisten van Midas te gast. Dat zijn Maarten 't Hart, Koos van Zomeren, Marjoleine de Vos, Tijs Goldschmidt, Cisca Dresselhuys en Wouter Klootwijk.
Alleen wanneer Vroege Vogels niet uitzond (tijdens Olympische Spelen, WK's voetbal en bij het overlijden van Paus Johannes Paulus II) ontbrak Midas op zondagochtend en tijdens zijn vakanties werd er wel eens een column herhaald. De allereerste column van Midas was te horen op eerste paasdag in 1980 en was getiteld De Paashaas. Sindsdien behandelde Midas wekelijks een ander beest.
Op 18-jarige leeftijd begon Wandert Dekkers in Amsterdam natuurkunde te studeren. Al snel nam bij twee belangrijke beslissingen: hij ruilde de naam Wandert voor Midas en de studie natuurkunde voor biologie. Al tijdens zijn studie ging Midas aan de slag bij het Zoölogisch Museum en werkte hij als redacteur bij uitgeverij Het Spectrum. Later leverde hij ook bijdragen aan onder meer De Nieuwe Linie, de NRC, de Volkskrant en Vrij Nederland.
Inmiddels heeft Midas Dekkers ook een flink aantal boeken op zijn naam staan. Ze zijn in vele talen vertaald en voor zijn kinderboeken werd hij onderscheiden met drie Zilveren Griffels en een Vlag en Wimpel. In 2002 werd Midas uitgeroepen tot columnist van het jaar.
Bron: VARA Persbericht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.