Vroege Vogels

College akkoord met nieuw milieurapport IJburg

  •  
14-12-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_120226.jpg
Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam kan zich vinden in de richtlijnen voor een nieuwe milieurapportage voor IJburg. De Raad van State wees vorig jaar het bestemmingsplan voor de tweede fase van de nieuwbouwwijk af, waardoor de gemeente besloot de gevolgen voor het milieu opnieuw in kaart te brengen. Daardoor heeft de nieuwbouw minimaal twee jaar vertraging opgelopen.
De nieuwe richtlijnen moeten nog worden voorgelegd aan de gemeenteraden van Amsterdam en Diemen. Zij beslissen hierover begin volgend jaar. Als zij akkoord gaan, kan de aanleg van de laatste vier eilanden op zijn vroegst in 2007 beginnen, liet de gemeente Amsterdam woensdag weten.
Het college besloot de milieurapportage uit 1996 te actualiseren om de effecten van de bouw op milieu, natuur en luchtkwaliteit beter in kaart te brengen. De kritiek van de Raad van State was namelijk dat de gemeente de gevolgen hiervoor onvoldoende had onderzocht. De bouw van 8500 woningen op de kunstmatige eilanden in het IJmeer zou een bedreiging vormen voor de vogelpopulatie.
Wethouder Stadig (Stedelijke Ontwikkeling) toont zich tevreden met deze stap. ,,Het vernietigen van het bestemmingsplan was een forse tegenslag. Ik ben blij dat we nu weer een stap hebben genomen in de voltooiing van IJburg.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.