Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Coalitie houdt vast aan tweede kerncentrale

  •  
30-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kernenergie1.jpg
De regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartij PVV houden vast aan plannen om in Borssele een tweede kerncentrale te bouwen. Het Duitse besluit om kerncentrales per 2022 te sluiten, doet daar niks aan af.
,,Dit betekent niks voor het Nederlandse debat'', zegt VVD-Kamerlid René Leegte. ,,Duitsland wil 25 procent duurzame energie opwekken. Dan zullen ze moeten importeren en laat je niks wijsmaken: dat wordt Franse kernenergie.''
Ook wat gedoogpartner PVV betreft gaat Borssele 2 gewoon door. De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft volgens PVV-Kamerlid Roland van Vliet te veel gekeken naar overwinningen van De Groenen in deelstaatverkiezingen.
Gerda Verburg (CDA) blijft ,,alert'' en kijkt ,,heel goed'' naar ontwikkelingen in Duitsland. ,,Maar dit is geen aanleiding om ons standpunt 180 graden te draaien.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.