Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

CO2-uitstoot wereldwijd flink lager door lockdowns

  •  
20-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uitstoot

© bron: pixabay

De wereldwijde CO2-uitstoot is tot begin april flink lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat schrijf de Britse krant The Guardian op basis van onderzoek gepubliceerd in het blad Nature Climate Change. Door de lockdowns die zijn ingesteld vanwege het coronavirus is volgens het onderzoek 17 procent minder CO2 uitgestoten.

Niet de manier

"Dit is echt een grote daling, maar het laat ook zien hoe moeilijk het is om de uitstoot blijvend te verlagen", aldus hoofdonderzoeker Corinne Le Quéré tegen de krant. "83 procent van de gebruikelijke uitstoot is er nog steeds. Daarnaast is dit niet de manier om klimaatverandering tegen te gaan."

Uitstoot over hele jaar

De onderzoekers denken dat over het hele jaar bezien de daling in uitstoot maximaal 7 procent zal zijn. Als de strenge maatregelen in de meeste landen al in juni worden opgeheven, dan kan het zelfs maar 4 procent zijn. Dat zou nog steeds de grootste daling sinds de Tweede Wereldoorlog zijn.


Bron: ANP

Meer over:

co2, uitstoot, lockdown
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.