Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Nucleair akkoord Frankrijk en Italië

  •  
24-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kernenrgie_kerncentrale_ker.jpg
De Italiaanse premier Silvio Berlusconi en de Franse president Nicolas Sarkozy hebben dinsdag in Rome een verdrag ondertekend voor nucleaire samenwerking.
Het akkoord voorziet naar verwachting in de bouw van vier nieuwe kerncentrales in Italië. De Italiaanse en Franse energiebedrijven sloten ook enkele overeenkomsten. Onder meer over uitbreiding van de betrokkenheid van het Italiaanse energiebedrijf Enel bij het Franse nucleaire programma.
Vlak nadat Berlusconi in 2008 was aangetreden als premier zei hij weer kernreactoren te willen bouwen. Hij wil zo minder afhankelijk zijn van buitenlandse olie en gas.
Hiermee kwam na twintig jaar een einde aan een verbod op de bouw van kernreactoren. Het verbod op kernreactoren werd in 1987 ingesteld na de kernramp in Tsjernobyl in Oekraïne in 1986. De vier kerncentrales in Italië werden toen stilgelegd.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.