Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Circus ontslaat mishandelende medewerker

  •  
22-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
olifant_Eddy-Van-3000.jpg

© Foto: Eddy Van 3000 (Flickr Creative Commons)

Circus Renz International heeft een medewerker op staande voet ontslagen die een olifant had mishandeld in het Utrechtse Wilnis. Een voorbijganger had het incident gefilmd en op Facebook gezet. Op internet ontstond daardoor veel verontwaardiging. Op de video is te zien hoe de medewerker de olifant tikken geeft met een knuppel.
Net twee weken
De familie Renz "betreurt ten zeerste" wat er gebeurd is, aldus een zegsvrouw. De olifant is al dertig jaar bij het circus. De ontslagen medewerker werkte er pas twee weken. "Meestal hebben we goede mensen", aldus de zegsvrouw. "Zo gaan we niet met dieren om."
Verbod
Het incident gebeurde bij Circus Renz International uit Berlijn. Dat wordt soms verward met het Nederlandse circus Herman Renz. Dat heeft al geen olifanten meer, zo laat een zegsman weten. In september wordt in Nederland een verbod op wilde zoogdieren als circusdieren van kracht.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.