Vroege Vogels

ChristenUnie: Stop subsidie Zeeuwse Milieu Federatie

  •  
24-03-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_169098.jpg
 De ChristenUnie in de Zeeuwse gemeente Reimerswaal wil de subsidie van 1200 euro per jaar aan de Zeeuwse Milieu Federatie (ZMF) stopzetten. Dat heeft fractievoorzitter A. Jumelet vrijdag gezegd.
Aanleiding is een uitspraak van de Raad van State woensdag. Die besliste dat Zeeuwse mosselvissers niet langer Iers mosselzaad in de Oosterschelde mogen uitzaaien, omdat niet bewezen is dat uitzaaien geen schade berokkent aan de natuur in het Zeeuwse water.
De ZMF is een van de partijen die de zaak bij de Raad van State aanspande. De mosselvissers vrezen door de uitspraak het einde van hun sector.
Jumelet zegt dat ook de ChristenUnie voor het milieu is. ,,Maar je moet niet doorschieten. De mosselsector is zeer milieuvriendelijk. De natuur is immers het brood voor de vissers. We moeten nu een signaal afgeven naar de ZMF.'' Dinsdag beslist de gemeenteraad van Reimerswaal.
G. van Zonneveld, hoofd groene ruimte van de ZMF, is verbaasd. ,,Wij doen niks onoorbaars. Het verbaast me dat een organisatie als de ZMF, die de overheid erop wijst dat ze haar eigen regels niet handhaaft, gekort wordt op haar subsidie door diezelfde overheid.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.