Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Chinese koeien geven 'moedermelk'

  •  
16-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koe_melken.jpg
Chinese wetenschappers hebben genetisch gemanipuleerde koeien ontwikkeld waarvan de melk menselijke moedermelk zou kunnen vervangen. Dat maakten onderzoekers van de Chinese Landbouwuniversiteit donderdag bekend.
,,De genetisch gemanipuleerde koeienmelk is voor 80 procent hetzelfde als normale borstvoeding'', aldus onderzoeksleider Li Ning. De speciale koeien werden ontwikkeld door menselijke genen in koeienembryo's te stoppen en deze in koeien te plaatsen.
Volgens Ning bevat de gemanipuleerde melk belangrijke eigenschappen van moedermelk zoals proteïnen en antistoffen. Deze zijn goed voor de gezondheid en versterken het immuunsysteem.
In 2008 kwam de melkindustrie in China onder vuur te liggen toen bleek dat boeren de melk hadden gemengd met de giftige stof melamine, om de slechte kwaliteit te verhullen. Zeker zes kinderen stierven en 300.000 kinderen werden ziek.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.