Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

China zoekt zes pandaverzorgers

  •  
17-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wie altijd al heeft gedroomd van het verzorgen van panda's, kan nu zijn of haar kans grijpen. Een pandacentrum in het zuidwesten van China houdt een wereldwijde zoektocht naar zes tijdelijke verzorgers. Dat maakte de Chengdu Panda Base en het Wereld Natuur Fonds dinsdag bekend.
De zes winnaars van Project Panda mogen een maand lang helpen in het pandacentrum. Ze kunnen geboortes van panda's bijwonen en het gedrag van de dieren bestuderen. Daarnaast zullen trektochten in het natuurlijke leefgebied van de bedreigde diersoort worden gemaakt. De tijdelijke verzorgers moeten over hun ervaringen bloggen.
,,We hopen dat dit project veel jonge mensen doordringt van het belang om panda's te beschermen en het natuurlijke leefgebied te behouden'', aldus het hoofd van het centrum, Zhang Zhihe. Enthousiastelingen kunnen zich de komende zes weken inschrijven op www.pandahome.org .
De reuzenpanda is een zeer bedreigde diersoort. In China leven slechts 1600 panda's in het wild en ongeveer driehonderd in gevangenschap. In de rest van de wereld leven slecht enkele tientallen panda's in dierentuinen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.