Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

'China pakt uitstoot broeikasgassen aan'

25 sep 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
CO2_3ab66b.jpg
China gaat een systeem opzetten om de uitstoot van broeikasgassen aan te pakken. Dat meldden Amerikaanse functionarissen aan persbureau Bloomberg. De Chinese president Xi Jinping maakt dat volgens de functionarissen vrijdag tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten bekend. Xi gaat dan langs bij president Barack Obama op het Witte Huis.
Grootste vervuiler
Er komt een systeem met emissierechten in China, waardoor de uitstoot moet afnemen. China is de grootste vervuiler ter wereld, gevolgd door de Verenigde Staten.
Meer details worden tijdens de ontmoeting tussen Xi en Obama bekend. De Chinese president kwam donderdag aan in Washington, nadat hij eerder deze week aan de westkust was begonnen met zijn bezoek aan de VS. Bij aankomst op luchtmachtbasis Andrews werden Xi en zijn vrouw donderdag begroet door de Amerikaanse vicepresident Joe Biden.

Bezoek van paus

Bij het Witte Huis werden vlaggen van Vaticaanstad snel gewisseld voor de Chinese. Die eerste hingen er vanwege het bezoek van paus Franciscus aan Washington tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten. De paus reisde donderdag naar New York.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar