Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

China grotere rol in duurzame energie

6 jan 2017
  •  
leestijd 1 minuten
fietsenchina_n.jpg
China wil 340 miljard euro gaan steken in duurzame energie. Hiermee wil de regering de overgang naar schone energie en smogloze lucht versnellen. Zo zouden ook de vele zwaar vervuilende kolencentrales gaan verdwijnen. Dit plan om de klimaat- en energiedoelen te halen is nog niet definitief maar staat in een een ‘blauwdruk’ van de Nationale Energie Administratie (NEA) van het land.
Maar ook door de ernstige smog problemen in grote steden wordt er meer op aangedrongen om in actie te komen. De Chinese overheid hoopt met de investering bovendien de eigen, snelgroeiende, industrie rondom duurzame energie een impuls te geven. Chinese bedrijven investeren de laatste tijd fors in zonne-energie, waterkrachtcentrales, kerncentrales en windmolenparken.
Nu Donald Trump heeft aangekondigd dat hij weer in kolencentrales wilt investeren, kan China internationaal een grote rol spelen in het opwekken van duurzame energie.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar