Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

China gaat milieuvervuiling strenger aanpakken

  •  
08-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
868 keer bekeken
  •  
gele_rivier_china

© Gele Rivier China - Bron Pixabay

China heeft "nog een lange weg te gaan" bij het beschermen van het milieu. De Chinese Staatsraad, de regering van de Volksrepubliek, gaf dat zondag aan, maar maakte gelijk nieuwe, strengere regels bekend. Daarmee moeten water- en luchtvervuiling worden aangepakt.

Sinds China vervuiling aanpakt is er al wel enige vooruitgang geboekt, liet de Staatsraad weten. Desondanks wordt het lastig om vervuiling verder terug te dringen, volgens de beleidsbepalers en er tegelijk voor te zorgen dat de uitstoot van CO2 uiterlijk in 2030 piekt en dat China in 2060 CO2-neutraal is.

Milieudoelen

De milieudoelen, zoals het terugdringen van watervervuiling en de uitstoot van onder meer stikstof, moeten worden behaald zonder de economische en industriële activiteit te veel te verstoren. Ook moeten mensen er geen last van hebben in hun dagelijks leven.

Voor het terugdringen van de CO2-uitstoot richt China zich voornamelijk op enkele belangrijke sectoren die een hoge uitstoot hebben. Zo zullen de staalindustrie, de energiesector en de transportsector vooral moeten vergroenen.

Bron: ANP

Meer over:

china
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.