Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Chimpansee gered van de dood

  •  
22-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Chimp_donkey_01.jpg
Vandaag krijgt Stichting AAP in Almere er een nieuwe bewoner bij: chimpansee Mojo. Mojo, ongeveer 29 jaar oud, is in beslag genomen bij een hoogbejaarde vrouw die het dier bijna zijn hele leven in een donkere, sterk vervuilde garagebox hield.
De vrouw is niet meer in staat voor zichzelf te zorgen, laat staan voor een volwassen chimpansee. Dit resulteerde erin dat Mojo geen daglicht meer zag, vaak geen eten kreeg en zich in leven moest houden met beschimmelde en rottende etensresten en bedorven drinkwater.
Haast was geboden, want de vrouw had de afspraak met een dierenarts gemaakt om, zodra zij kwam te overlijden, Mojo een spuitje te geven, zodat ze samen begraven konden worden. Zij was ervan overtuigd dat zij en de aap bij elkaar hoorden, ondanks de zeer slechte verzorging die zij Mojo gaf.
Stichting AAP is, samen met de Belgische dierenbeschermingsorganisatie GAIA en een privépersoon, al 3 jaar bezig om Mojo uit zijn benarde situatie te bevrijden. Via via kwam een Belgische dierenvriendin erachter dat Mojo bij de vrouw in de garage zat en dat zijn situatie alarmerend was. Zij trok bij AAP aan de bel en AAP stelde vervolgens alles in het werk om ervoor te zorgen dat Mojo zo snel mogelijk uit zijn benauwde en donkere behuizing gehaald kon worden.
Bron: AAP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.