Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Chemelot loost geen pyrazool meer

  •  
07-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
drinkwater_02.jpg
De zuiveringsinstallatie van industriegebied Chemelot bij Geleen loost geen pyrazool meer in de Maas. Dat is gebleken uit metingen, liet het waterschap Roer en Overmaas vrijdagmiddag weten.
De lozingen zijn gestopt na de aanleg van een 3 kilometer lange pijp naar een noodopvangbekken op Chemelot en het afschalen van de productie van de fabriek, waar de licht toxische stof vrijkomt.
Drinkwaterbedrijven in Limburg, Brabant, Zeeland en Zuid-Holland stopten enkele weken geleden met de inname van drinkwater uit de Maas toen pyrazool werd aangetroffen. Pas als de kwaliteit van het water weer op orde is, gaan de drinkwaterbedrijven weer Maaswater innemen. Dat heeft tijd nodig, blijkt uit een verklaring vrijdag van het waterschap, Chemelot, Rijkswaterstaat en Waterleidingmaatschappij Limburg.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.