Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Check dierenwelzijn

  •  
23-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vlees kiloknaller

© Bron Pixabay

Met de feestdagen komen veel traditionele gerechten weer op tafel, maar niet alle menu’s zijn even diervriendelijk. Varkens in Nood lanceert zondag in Vroege Vogels de DierenwelzijnsCheck. Via een overzicht krijgt de consument inzicht over de mate waarin producten als vleesvervangers, vlees, zuivel en eieren, diervriendelijk zijn. De producten scoren op een schaal van 1 (reguliere vleeskip en kalkoen) tot 10 (volledig plantaardige vleesvervangers als falafel en tofu).

Dier- en milieuvriendelijkheid

De DierenwelzijnsCheck is de opvolger van de VleesWijzer die Varkens in Nood uitbracht in 2009. Deze wijzer gaf informatie over de dier- en milieuvriendelijkheid van alle vlees in de supermarktschappen. De VleesWijzer werd meer dan 250.000 keer verspreid.

Bewust inkopen

Directeur Hans Baaij over de nieuwe DierenwelzijnsCheck: “Mede dankzij de vele voorlichting en campagnes op het gebied van dierenwelzijn, is een groot percentage consumenten steeds bewuster gaan inkopen. Bijna alle supermarkten hebben de afgelopen jaren hun aanbod daar op aangepast. Veel voedingsmiddelen uit de SuperWijzer worden inmiddels niet langer verkocht of zijn de laatste jaren verbeterd op het gebied van dierenwelzijn. Het werd dus hoog tijd voor een nieuwe versie!”

Nieuwe DierenwelzijnsCheck

Met de nieuwe DierenwelzijnsCheck kunnen consumenten per product de verschillen zien in de levensomstandigheden van dieren met verschillende keurmerken. Consumenten zijn in toenemende mate bereid om meer te betalen voor producten die bijdragen aan een verbetering van het dierenwelzijn. De DierenwelzijnsCheck stelt consumenten beter in staat om bewuste keuzes te maken die bijdragen aan een verbetering van het dierenwelzijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.