Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Celstraffen geëist wegens oplichting VROM

  •  
26-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
VROM.jpg
Voor de rechtbank in Den Haag heeft het Openbaar Ministerie (OM) celstraffen tot 36 maanden cel geëist tegen een groep van vijf verdachten, die vorig jaar het toenmalige ministerie van VROM voor 4 miljoen euro zouden hebben opgelicht.
De groep wist het ministerie te bewegen tot overmaken van subsidiegelden voor de provincie Zuid-Holland op een andere bankrekening dan de gebruikelijke. Hiertoe werd briefpapier vervalst. Het ging om subsidie voor vermindering van de luchtverontreiniging.
Hoofdverdachten
De hoogste strafeisen waren voor twee Britten, die als hoofdverdachten gelden. Tegen de drie andere verdachten eiste het OM 240 uur werkstraf, 6 maanden cel voorwaardelijk tot aan 20 maanden celstraf.
Van het naar de oplichtersrekening overgemaakte geld is nog bijna 7 ton zoek. De transacties hadden plaats over een periode van enkele weken. Justitie vermoedt dat er nog meer mensen bij de oplichting zijn betrokken.
Bron: ANP
Foto (cc) FaceMePLS

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.