Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Cees van Kempen filmt de ijsvogel

  •  
15-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
444 keer bekeken
  •  
Natuurfilmer Cees van Kempen maakte portretten van de ijsvogel, de bever en de torenvalk. Dieren die aanzienlijk in aantal waren afgenomen, maar het nu weer goed doen in de Nederlandse natuur. In deze aflevering een making-off van zijn prachtige documentaire over de ijsvogel.
In het gebied de Slikken van de Heen, een klein natuurgebied langs het Schelde-Rijnkanaal, maakte Cees van Kempen een documentaire over de ijsvogel. Van jonge blinde vogeltjes tot volwassen dieren, hij wist het allemaal met veel geduld vast te leggen. Zijn documentaire toont hoe bijzonder deze vogel is, met name zijn jacht op vis. Ondanks dat het licht door het oppervlak van het water wordt gebroken, weet de ijsvogel zijn prooi precies onder het wateroppervlak uit te vissen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.