Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

CDA wil raadsman en meldpunt klimaatbeleid

  •  
06-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Windmolens

© bron: pixabay

De overheid moet een “nationale raadsman” aanstellen die zich gaat bezighouden met kwesties rond duurzame energie en energiebesparing. Daarvoor pleit het CDA in de Tweede Kamer. De raadsman zou het aanspreekpunt moeten worden voor burgers en bedrijven die vragen of klachten hebben over klimaatbeleid en regelgeving die daarmee samenhangt.

Ook meldpunt

Wat het CDA betreft moet er ook een “klimaatmeldpunt” komen waar mensen terechtkunnen “als zij tegen een muur aan regels en maatregelen lopen die hun in de weg zitten”, zegt Kamerlid Agnes Mulder.
“We zien dat bij duurzame energieprojecten mensen worden geconfronteerd met projecten die een grote impact hebben op hun leefomgeving. Zij hebben het gevoel dat zij alleen staan ten opzichte van de overheid. En hebben geen idee waar ze aan de bel kunnen trekken”, stelt het CDA.
Bron: ANP

Meer over:

cda, klimaatbeleid
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.