Vroege Vogels

CDA: geen wolf op Landbouw-website

  •    •  
24-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wolf.jpg
Het CDA wil dat landbouwminister Gerda Verburg reclame op de website van haar ministerie voor de wolf zo snel mogelijk verwijdert. Op de LNV-homepage staat een link naar de website Wolven in Nederland, die de geesten rijp wil maken voor de terugkeer van de wolf in ons land. Maar volgens CDA'er Henk Jan Ormel horen deze beesten in Nederland niet thuis.
,,Acht u het dichtbevolkte Nederland met vele recreanten in de natuur en vele lammetjes, veulens en kalveren in het voorjaar in de wei niet een waar Luilekkerland, waar de wolf zich met genoegen blijvend zal vestigen en voortplanten?'', vraagt de CDA'er aan de minister. Verder vraagt Ormel zich af of de wolf het risico op de verspreiding van hondsdolheid kan vergroten.
Volgens Wolven in Nederland, waar de Zoogdiervereniging, de stichting Ark en Freenature, bij betrokken zijn, staat het vast dat de wolf zijn rentree in Nederland zal maken. Begin deze maand waren er al berichten dat voor de eerst keer sinds ruim een eeuw in de aan Nederland grenzende Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen een wolf was opgedoken. Het wilde dier hield zich op ruim honderd kilometer van de Nederlandse grens op in de regio Paderborn.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.