NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Campagne voor duurzamere bestrijdingsmiddelen

4 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
peren_berthy.jpg

© Fotograaf: berthy

Greenpeace start een campagne om duurzame, 'groene' gewasbescherming te stimuleren. De overheid spant zich in om de toelating van nieuwe biologische middelen op de markt te vergemakkelijken. Deze afspraken zijn woensdag gemaakt om chemische bestrijdingsmiddelen op den duur zo veel mogelijk in de ban te doen.
Overleg
Op initiatief van staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) staken in Nootdorp onder anderen boeren, wetenschappers, overheid, natuur- en milieuorganisaties, supermarkten en tuincentra de koppen bij elkaar.
Het belang
Brancheorganisaties van de voedselverwerkende industrie gaan hun leden wijzen op het belang van groene gewasbescherming als criterium bij het inkopen van groente, fruit, bloemen en planten. Volgens Van Dam mogen chemische bestrijdingsmiddelen uiteindelijk maar het “laatste redmiddel” zijn.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.