Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Campagne tegen walvisjacht

  •  
24-11-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_61454.jpg

© walvisjacht

Whalewatch, een coalitie van ruim 140 dierenbeschermingsorganisaties uit meer dan 55 landen, heeft dinsdag het Nederlandse kabinet opgeroepen stelling te nemen tegen hervatting van de walvisjacht.
Minister Veerman (Landbouw) stelde dinsdag in de Tweede Kamer dat hij voorstander is van een heropening van de jacht onder voorwaarden. Het huidige verbod is volgens de bewindsman een ,,papieren werkelijkheid''. Op bepaalde walvissoorten mag wat hem betreft ,,gereguleerd en gecontroleerd'' gejaagd worden. De hoeveelheid dieren die jagers mogen vangen, onder welke condities en welke landen aan de jacht mogen deelnemen moeten eerst vastgelegd zijn. Veerman benadrukte dat Nederland niet van het huidige moratorium zal afstappen zonder dat aan deze voorwaarden voldaan is.
Whalewatch vraagt donderdag het Nederlandse publiek via een advertentie in landelijke dagbladen om steun voor het pleidooi. Whalewatch is fel tegen de walvisjacht.
(Bron: ANP)
Doe mee en win een walvisexpeditie bij Greenpeace

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.