Vroege Vogels

Campagne tegen verspilling van voedsel

  •  
04-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rottende_aardappel_voedsel

© Rottende aardappel - FreeImages.com/Robert Owen-Wahl

Verspilling van voedsel moet in 2030 met de helft zijn teruggebracht. Dat is de inzet van de campagne Hoe #verspillingsvrij ben jij?' die de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling maandag begint. Nu wordt in Nederland nog een kwart van alle voedingswaren weggegooid.
Vooral jonge gezinnen verspillen nog veel etenswaren, maar deze zijn volgens onderzoek van het Voedingscentrum wel heel gemotiveerd om daar iets aan te doen: ruim driekwart is vast van plan om zuiniger met voedsel om te gaan.
Bij het boodschappen doen, het bereiden van eten en het bewaren van restjes valt nog veel winst te behalen, geeft het Voedingscentrum aan. Nu koopt nog bijna 90 procent van de ouders meer dan ze nodig hebben. Ook kookt zes van de tien ouders meer dan het gezin kan eten.
In de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling werken overheid, bedrijven, wetenschappers en organisaties met elkaar samen.
Bron: ANP

Meer over:

verspilling
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.