Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Campagne Carbon Killer: ’Koop je eigen CO2... en vernietig het’

  •  
21-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
264 keer bekeken
  •  
CO2_4a9f99.jpg
WISE en Greenchoice lanceren vandaag een online platform waar burgers, bedrijven en organisaties CO2-rechten kunnen kopen - en die worden dan meteen vernietigd.

Campagne Carbon Killer

Die 'vervuilingsruimte' kan dan niet meer door de industrie worden gebruikt om CO2 uit te blijven stoten. Met de campagne ‘Carbonkiller’ vragen de milieu-organisaties aandacht voor het Europese emissiehandelssysteem. Wise en Greenpeace willen dat de prijs voor CO2 omhoog gaat, dat het emissieplafond naar beneden gaat en dat Nederland daarin het voortouw neemt.

Vernietig CO2 uitstoot

Met deze opmerkelijke campagne vraagt aan de burger om niet alleen om CO2-emissierechten te kopen (en dus te vernietigen) maar wil nadrukkelijk ook de Nederlandse en Europese politiek onder druk zetten om harder te werken aan verbeteringen van het Europese handelssysteem, het ETS.
Nederland kan koploper worden; door de prijs van CO2 zelfstandig te verhogen, door minder rechten uit te geven aan de industrie en door minder uitzonderingen toe te staan.
Bron: WISE en Greenchoice

Meer over:

co2, co2-rechten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.