Campagne buffelmozzarella succes
• 01-10-2014
• leestijd 1 minuten
© Fotograaf: manuela
VIER VOETERS onthulde onlangs de slechte omstandigheden waaronder volwassen buffels op Italiaanse boerderijen in de streek Campania gehouden worden en de brute en illegale wijze waarop stierkalveren gedood worden. De vele verontwaardigde reacties van consumenten én vragen van restaurants die buffelmozzarella op de kaart hebben staan, geven aan dat de behoefte aan diervriendelijker geproduceerde buffelmozzarella groot is. De reacties van supermarkten, producenten en buffelboeren op de VIER VOETERS campagne zijn hoopgevend.
“We hebben hen dringend verzocht onderzoek te doen naar het welzijn van de dieren die gebruikt worden voor de productie van de buffelmozzarella in hun winkels,” legt Barbara van Genne, campagneleider van VIER VOETERS uit. De eerste resultaten van deze actie zijn merkbaar. “Supermarktketens Jumbo en Dirk hebben positief gereageerd en willen informatie met ons delen. Hoogvliet heeft ons doorverwezen naar hun leverancier. Alleen Albert Heijn geeft helaas totaal geen openheid van zaken.”
Bron: VIER VOETERS