Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Camiel Eurlings besteedde miljoenen aan asfaltfeestjes

  •  
06-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
camiel_eurlings.jpg
Camiel Eurlings besteedde tijdens zijn ministerschap meer dan een miljoen euro aan feestelijkheden bij het openen van nieuwe wegen. Dat meldt dagblad De Pers woensdag op basis van documenten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.
Ballet van graafmachines
Het meeste geld werd onder het bewind van CDA-er Eurlings gestoken in de opening van de A2 bij Eindhoven in juni 2010, waar een prijskaartje aan hing van maar liefst 130.000 euro. Hoofdact hierbij was een ballet van graafmachines op de Bólero van Maurice Ravel.
In totaal werd onder het kabinet Balkenende-IV 1,2 miljoen euro aan openingsfeesten voor wegen uitgegeven. Dat komt neer op een gemiddeld bedrag van meer dan 32.000 euro per opening. Minister Melanie Schultz van Haegen (VVD) van Infrastructuur en Milieu zou een soberder lijn dan haar voorganger voorstaan en gemiddeld nog altijd 25.000 euro spenderen aan de inwijding van nieuwe wegen.
Bron: ANP
Foto (cc) Roel Wijnants
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.